Vorden Het Jebbink 4a Old Vorden Huus

  1. Home
  2. Monumenten
  3. Vorden Het Jebbink 4a Old Vorden Huus

Vorden Het Jebbink 4a Old Vorden Huus

Monument ID

Adres

Het Jebbink 4a

Plaats

Vorden

Bouwstijl

Overig

Monument soort

Expositieruimte

Datering

Gemeente

Bronckhorst
Geopend tijdens de Open Monumentendag 2024 op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 10.00 – 17.00 uur.

In de expositieruimte van de oudheidkundige vereniging ‘Oud Vorden’ zal een tentoonstelling worden gehouden over migratiestromen in de Achterhoek tussen 1580 en 1940. Deze tentoonstelling is samengesteld door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (www.ecal.nu) en komt voort uit het project Mijn Achtergrond (www.cultuurerfgoedachterhoek.nl/mijn-achtergrond).

In het kader van dit project is onderzoek gedaan naar de belangrijkste migratiestromen van en naar de Achterhoek in de genoemde periode en gezocht naar informatie, inzichten en verhalen over mensen die naar deze regio kwamen of juist daaruit vertrokken.

De tentoonstelling zal door ‘Oud Vorden’ worden aangevuld met verhalen en foto’s van een aantal Vordense migranten en hun families. Indachtig het OMD-thema van dit jaar (‘Verbinding’) zal daarbij vooral aandacht worden besteed aan de banden die bestonden tussen de migranten vóór vertrek en na vestiging in hun nieuwe thuisland, en aan de banden die bleven bestaan met de achterblijvende families en bekenden.

Menu