Fietsen en wandelen in het groene Bronckhorst

  1. Home
  2. Routes

Fietsroute Hengelo – Keijenborg

Hengelo Toeristisch Overstap Punt
Fiets een rondje door het dorp Hengelo en ga via Keijenborg door de landelijke omgeving weer terug. Daarna loopt de route door het bosrijke Landgoed Zelle en het buurtschap Varssel met de golfbanen. Hier is een gezellig terras voor een drankje en hapje. Vervolgens weer naar Hengelo met de middeleeuwse Remigiuskerk als baken in het centrum.

Fietsroute Hummelo – Keppel – Drempt

Toeristisch Overstap Punt Laag-Keppel
Een mooie route door de uitgestrekte landerijen van buurtschap Eldrik naar het lommerrijke Hoog-Keppel. Daarna door het buitengebied naar Hummelo, een beschermd dorpsgezicht en via de eeuwenoude Hessenweg terug naar het stadje Laag-Keppel.

Fietsroute Steenderen

Bronkhorst Veerweg 1 Gemaal Grote Beek
Start op de parkeerplaats bij het TOP aan de Onderstraat in Bronkhorst. De route gaat via de Bronkhorster molen naar Baak, richting de imposante Martinuskerk. Halverwege linksaf door de Bakerwaarden tot aan de Zutphen-Emmerikseweg, één van de weinige historische heerwegen en nog steeds de hoofdweg door dit voormalige riviermoerasgebied ten tijde van het Hertogdom Gelre.

Fietsroute Vorden Noord

Vorden Zelstweg 1 De Zelst Boerderij Bijschuren Hooiberg
Startpunt van de route is de Dorpskerk in het centrum van Vorden Kerkstraat 2. Vanaf hier starten de vier met elkaar verbonden routes. Route Noord voert je via de Burgmeester Galleestraat direct richting het buitengebied. Kenmerkend aan deze route is de pracht van diverse bosrijke landgoederen die worden doorkruist en de drie kastelen die van dichtbij zijn te bewonderen.

Fietsroute Vorden Oost

Kranenburg Ruurloseweg 101 Antoniuskerk
Startpunt van de route is de Dorpskerk in het centrum van Vorden Kerkstraat 2. Vanaf hier starten de vier met elkaar verbonden routes. Route Oost is voor liefhebbers van natuur, grote landerijen en bosrijke landgoederen met riante monumenten een absolute must. Ook een aanrader is om in het dorpje Kranenburg halt te houden bij de imposante Antoniuskerk met het Heiligenbeeldenmuseum.

Fietsroute Zelhem

Zelhem Toeristisch Overstap Punt Stationsplein 8
Startpunt is op het Stationsplein bij TOP-Zelhem. Verlaat na een bezoek aan de Lambertikerk het centrum van Zelhem en fiets naar museum Smedekinck, dat is zeker een bezoek waard, om daarna van verschillende landschapstypes te genieten. De vele boerderijen geven een prachtige weergave van het boerenbestaan van weleer. Je ziet Coops Molen, de molen is volledig gerestaureerd en draait regelmatig.

Tegelwandelroute Hengelo (3,2 km)

Startpunt van de route is de Ruurloseweg. De route loopt langs 17 tegels waarop de geschiedenis van Hengelo in woord en beeld wordt gebracht. De route en de tegels staan op de website van de Stichting Tegelroute Bronckhorst.

Wandelen in Hummelo

Over landgoed Enghuizen is een mooie wandelroute uitgezet langs diverse bezienswaardigheden. Ook is er een leerzame tegelwandelroute door het beschermde dorpsgezicht van Hummelo.
Menu