Fietsroute Steenderen

  1. Home
  2. Routes
  3. Fietsroute Steenderen
Bronkhorst
Zicht op de Kapel van stadje Bronkhorst vanaf de dijk naar het gemaal

Fietsroute Steenderen

Lengte: 30 km

Aantal monumentenstops: 27

Deze route start op de parkeerplaats bij het TOP aan de Onderstraat van Bronkhorst. De fietsroute gaat via de Bronkhorster molen op weg naar Baak, richting de kerktoren van de H. Martinuskerk. Halverwege linksaf slaan door de Bakerwaarden tot aan de Zutphen-Emmerikseweg, één van de weinige historische heerwegen en nog steeds de hoofdweg door dit voormalige riviermoerasgebied ten tijde van het Hertogdom Gelre.

Het kerkplein van de Baakse Martinuskerk is het pauze-moment. Bezoek de expositie in de kerk, meld aan bij het Wapen van Baak voor de rondleiding bij Huize Baak en bestel een verfrissing.
Verlaat Baak en bezoek de geheimzinnige Baakse Kapel ruïne aan de Hofstraat. Daarna door naar Steenderen waar zowel de St. Willibrorduskerk als de Remigiuskerk met beroemd orgel worden aangedaan. Van Steenderen via het Plantenbos door het buitengebied en de Lamstraat, langs het Zwarte Schaar over de IJsseldijk naar het prachtige historische kerkje van Olburgen, naar de korenmolen De Hoop in Rha en naar het Spieker Spaensweert waarover de eigenaar uitleg geeft. Sluit de route af in het historische stadje Bronkhorst met expositie in het (kunst)gemaal. Vanaf de Kapel (P-fietsen) in het centrum wordt een rondleiding gegeven langs de vele monumentale hoogtepunten van het stadje.

Alle monumenten van Steenderen, klik op het schildje en bekijk het monument

X
Menu