Keijenborg Sint Janstraat 4 Klompenmakershuus

  1. Home
  2. Monumenten
  3. Keijenborg Sint Janstraat 4 Klompenmakershuus

Keijenborg Sint Janstraat 4 Klompenmakershuus

Monument ID

Adres

Sint Janstraat 4

Plaats

Keijenborg

Bouwstijl

Winkel

Monument soort

Museum

Datering

Gemeente

Bronckhorst
Geopend tijdens de Open Monumentendag 2024 op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 10.00 -17.00 uur.

Klompenmakershuus

De Stichting Toeristisch Platform Hengelo Keijenborg [TPHK] wil via het “Klompenmakers project “ het handmatig klompen maken in Keijenborg en directe omgeving weer nieuw leven inblazen.

Het Klompenmakers project wil dit bereiken door het ontwikkelen van historische, culturele, economische en maatschappelijke activiteiten.

Naast het Dorpshuis De Horst in Keijenborg richten we het “Klompenmakershuus” in. Naast een museum gaan we daar ook workshops, cursussen en andere toeristische activiteiten organiseren. Volgens voorzitter Jan Jansen zal e.e.a. medio 2024 gerealiseerd worden.

Daarnaast is de Stichting TPHK bezig de oude klompenmakerij van de gebroeders Willemsen, bijgenaamd “ De Gravelle “, aan de Uilenesterstraat te restaureren naar de originele staat.

Verder is er ontwikkeling gaande voor een echt  “Klompenpad”.

De totale opzet van het “Klompenmakers project” is gericht op de samenwerking van bewoners, vooral jongeren en oud-klompenmakers, die krachten te bundelen om dit doel te bereiken.

In dat kader zijn er al contacten gelegd met verschillende middelbare scholen in Doetinchem, die hun medewerking al hebben toegezegd om diverse leerling-projecten te ontwikkelen. Ook zijn er al interviews gehouden en filmpjes gemaakt.

Realisatie van het project wordt mede gefinancierd door LEADER-Achterhoek.

Voor verdere informatie, zie onze website: https://klompenmakers.nl

Menu