Openingsavond: beleef de Achterhoek met Gijs Wilbrink

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Openingsavond: beleef de Achterhoek met Gijs Wilbrink

Bronckhorst – Voorafgaand aan het weekend van 9 en 10 september a.s., waarin tal van monumenten in de gemeente hun deuren open zetten voor publiek, organiseert het comité Open Monumentendag Bronckhorst een openingsavond. Deze wordt gehouden op woensdag, 6 september in de Remigiuskerk in Hengelo (Gld.). Op die avond wordt de winnaar van de Monumentenprijs bekend gemaakt en is auteur Gijs Wilbrink te gast.

Ook dit jaar is de uitreiking van de Monumentenprijs weer een hoogtepunt op de openingsavond. De uitreiking zal namens de gemeente Bronckhorst plaats vinden door wethouder Wilko Pelgrom.

Als gast treedt Gijs Wilbrink op. Zijn debuutroman ‘De beesten’ sloeg in de literaire wereld in als een bom. “Intimiderend goed” en bekroond met maar liefst 5 sterren! Deze toproman gaat over vrouwen die het aloude rolpatroon van een familieclan doorbreken.

Gijs Wilbrink, geboren en getogen in de Achterhoek, ging voor zijn studie naar Utrecht. Ook verbleef hij enige tijd in Macedonië, waar de roots van zijn vrouw liggen. Door die afstand heeft hij de mystiek van de Achterhoek beter leren zien, zoals hijzelf zegt. De Achterhoek wordt in het boek overigens niet met name genoemd, maar is voor ingewijden wel te herleiden.

Aan de hand van beelden van locaties in de Achterhoek wordt Gijs Wilbrink gevraagd zijn roman toe te lichten. Na afloop wordt een drankje geserveerd en zal Gijs Wilbrink zijn boek voor u persoonlijk signeren.

Muzikaal wordt de avond met gitaar en zang opgeluisterd door Kevin Raayman, zanger en gitarist van De Boetners.

Gratis toegang met koffie of thee vanaf 19.30 uur. In verband met de te verwachten belangstelling is aanmelden gewenst: info@openmonumentendagbronckhorst.nl

Menu