Hengelo Regelinklaan 3 Het Regelink

  1. Home
  2. Monumenten
  3. Hengelo Regelinklaan 3 Het Regelink

Hengelo Regelinklaan 3 Het Regelink

Monument ID

21512

Adres

Regelinklaan 3

Plaats

Hengelo

Bouwstijl

Kasteel-Landhuis

Monument soort

Rijksmonument

Datering

1832

Gemeente

Bronckhorst
Geopend tijdens de Open Monumentendag 2024 op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 10.00 -17.00 uur.

Ron Böhmer en zijn vrouw Jolanda Lubbers nodigen u op 14 en 15 september van harte uit om het Landgoed Het Regelink, op dit moment leegstaand, te bezoeken. De sinds een paar jaar trotse eigenaren van Het Regelink, willen het Landgoed de allure van vroeger teruggeven. De mogelijke komst van een woonwijk, pal naast het landgoed, dreigt ernstig roet in het eten te gooien.
Het gebied zou een voorbeeldlandschap kunnen worden voor natuurinclusieve landbouw, herstel van biodiversiteit en is tegelijkertijd een prachtige omgeving voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het zou mooi zijn als partijen elkaar hierin kunnen vinden. Een mooie PR voor Hengelo, zodat we mee kunnen concurreren met de omliggende dorpen.” Ron en Jolanda nodigen u van harte uit om mee te denken, hoe kunnen ze hun droom voor gebouw en haar omgeving realiseren?

Hengelo Regelinklaan 3 Het Regelink. Foto Elise Harmsen.

Omstreeks 1313 lag op deze plek het erf Reghesingh. Zoals vele adelijke woningen in deze streek bestond het uit een versterkte boerderij. Van de oorspronkelijke bewoners is niet zo veel bekend. In 1650 wordt een Jonker van Leeuw als eigenaar genoemd en twee eeuwen later is de familie Willink eigenaar van het huis. In 1832 koopt Jacob Adolf baron van Heeckeren van Enghuizen het huis. Die laat het huidige huis bouwen en noemt het landgoed “Het Regelink”.

Bron: Rijksmonumentenregister
Het Regelink. Neo-klassicistisch, bakstenen landhuis van de Van Heeckerens, blijkens een steen uit 1832. De voorgevel heeft zijrisalieten en een middenrisaliet met houten fronton. De ingang wordt omlijst door dubbele pilasterstellingen met een hoofdgestel. Ramen uit de bouwtijd. Dakkapellen met vleugelstukken en frontons. Tegen de achtergevels moderne aanbouwsels.

Menu